Fotocursus

WORKSHOPS FOTOGRAFIE

Zat. 20 sept. 10:00-16:00 Fotofietstocht

Fietstocht door en om Groningen (max 10 km) met vele fotomomenten, opdrachten en bijzondere plekken. Uitdagend en aldoende leert men. Bij elke fotostop behandelen we een facet van het fotograferen. Dat kan technisch zijn (fotograferen met een lange sluitertijd) of meer inhoudelijk ("Maak een foto waarop deze boom zo groot en indrukwekkend mogelijk eruit ziet"). Een extra fiets heb ik beschikbaar, maar een fiets huren bij het station is ook mogelijk.

Do. 2 okt. 19:30-22:30 Studioportret

In mijn gezellig rommelige studio portretteren we elkaar op allerlei verschillende manieren. Hoe maak je contact en wanneer druk je af? Wat is hard en wat is zacht licht? We werken in verschillende groepjes, waarbij er telkens één model is, één fotograaf en één assistent). Inspiratietip: Stefan Vanfleteren.

Zat. 18 okt. 10:00-16:00 Mindfull Fotograferen

Wandeling door het stadspark. We accepteren en begroeten alles wat zich visueel aandient. Niet het maken van een vooraf gewenst beeld staat central, maar het kennis maken met het onverwachte en het ongeziene. Weinig nadruk op de technische aspecten, veel nadruk op kijken en ervaren.

Do. 20 okt. 19:30-22:30 Avondcafé

Leerzame avond in een sfeervol café, waarin we de ins en outs van het fotograferen bij weinig licht behandelen. Hoe kun je in het halfdonker toch mooie foto’s maken ? Een camera met een lichsterk objectief is aan te raden. Flitsen doen we niet!

Zat 15 nov. 10:00-16:00 Architectuur

Rondje Groningse architectuur per fiets met vele interessante gebouwen die we gaan vastleggen. Bij elk gebouw vertel ik iets over de stijl en de geschiendenis en kijken we naar de verschillende manieren om het vast te leggen. Speciale aandacht voor perspectief en standpunt. Statief is handig maar niet noodzakelijk. Een extra fiets heb ik beschikbaar, maar een fiets huren bij het station is ook mogelijk.

Do. 27 nov. 19:30-22:30 Nacht van Groningen

Stadswandeling langs vele duistere, geheimzinnige plekken op zoek naar verlichting in groezelige steegjes en donkere pleinen. Wanneer werken we vanaf statief en wanneer kunnen we uit de hand fotograferen? We experimenteren met lange belichtingstijden en maken alvast een mooie kerstkaart. Statief mee! Zaklantaarn mee!

Zat 13 dec. 10:00-16:00 Iphone en mobiel

Hoe haal je het beste uit je mobiel? We kijken naar de beperkingen èn de mogelijkheden. Met vele tips, apps en assessoires. Hoe kun je de belichting aanpassen en de plek waarop je wilt scherpstellen? En hoe kun je een interessante compositie maken? Uiteraard doe je praktijervaring op. En vergeet je oplader niet….

Do. 15 jan. 19:30-22:30 Laat-maar-zien

Veel foto’s op tafel, intens kijken en verwoorden wat je ziet. Oefenen met feedback geven en ontvangen. Wat is goed en wat zou beter kunnen? Een erg leerzame avond, waarbij je de foto's kunt laten zien die je tijdens de workshops hebt gemaakt, of gewoon thuis of op vakantie. Its showtime!

Over deze workshops

Deze workshops zijn bedoeld voor de beginnende en de gevorderde fotograaf. Je hebt de beschikking over een camera waarvan je de belichting kunt regelen. Een lichtsterk objectief is aan te bevelen maar niet noodzakelijk. Neem in ieder geval volle accu's mee.

Elke workshop start vanuit mijn studio aan de Driehovenstraat 36 in Groningen. Dit is pal achter het station met een ruime gelegenheid om te parkeren. Op de donderdagavond wordt voor koffie/thee/koek gezorgd en op zaterdag is koffie/thee/koek èn een eenvoudige lunch inbegrepen.

Kosten

Kosten: € 40,- per avond, € 75,- per dag en € 250,- alles.

Meer info en aaanmelden

Opgave via mail, of door mij te bellen op 050-5423107 / 065423107.
Kijk op de pagina "impressie" om een idee te krijgen van een workshop.

Als beeldend kunstenaar (www.renzedijkema.nl) en bruidsfotograaf (www.renzedijkema.nl/bruid) heb ik een ruime ervaring opgebouwd met de technische en inhoudelijke kanten van fotografie, evenals met het geven van diverse cursussen en workshops. Daarnaast ben ik als docent verbonden aan de fotoacademie, De Fotolocatie en Vrijdag in Groningen.